Master's degree project


Thesis
Presentation

187 rue Duguesclin
69003 Lyon. FR

M. +33 661 092 999
E. contact at ugoribeiroma dot com





Portfolio

Facebook

Instagram

Pinterest






Master's thesis


ARCHITECTURE
PRODUCT DESIGN
ABOUT
NEWS
REFLECT
Prev / Next


21. CLS

Location St Cyr au Mont d'Or. France
Status Renovation
Year 2013

The aim of this renovation was to rethink the entry and the kitchen by making them more open and more integrated in the general plan.



We chose to reduce the entry to its minimum, a console and a wardrobe. The space created is used as an office. It is heightened by twelve centimeters from the ground level. It creates a threshold and gives the office the privacy it needs. This heightening is made in wood. A new ceiling is also created to handle the technical installation for the lighting and the ventilation.

The kitchen is open through the living room. As we did before we emphasize the threshold between those two spaces by using a cement tiles on the ground floor in the kitchen. We keep the same ground level to have those rooms more related. The living room is divided into two parts, a reading area and a multimedia area. The library takes place on the whole wall. It connects the two living room parts and gives a lot of storage. We chose to have bright colors to have the maximum light we can in all the living spaces especially in the office and the reading area. It also gives homogeneity and coherence to this renovation project.



Existing plan
Existing plan
Renovation plan
Renonvation plan
Model
Model
Entrance
Entrance
Office
Office
Kitchen
Kitchen
Living
Living